OM OSS

OM VÅRAN FÖRENING

OM TRÄNAREN SARA

OM STYRELSEN


Välkomna in i vår lilla förening


Wild Capoeira Kids & Akrobatrix började som Grande pequeno sou eu (stor men liten är jag) och startades 2010 som ideell förening under namnet Wild Capoeira Kids av Sara Stanczak. Den är idag en av de äldsta Capoeira-grupperna för barn i Stockholm. Som det portugiesiska namnet säger tränar medlemmar i alla åldrar, och föreningen är särskilt känd för sina inspirerande barn- och familjeklasser.


Utifrån ett växande intresse bland medlemmarna för akrobatiska inslag byggdes Akrobatik-delen i Capoeiran ut till separata klasser och utgör nuförtiden en stor och viktig del av föreningens verksamhet. Även här tränar barn, vuxna och hela familjer tillsammans.


Föreningens aktiva verksamhet och trivsamma gemenskap, men framför allt tränaren Sara Stanczaks professionella idrottspedagogik sprider rörelseglädje bland rutinerade medlemmar och nybörjare och inspirerar även andra Capoeira-grupper i Stockholm.


Sara Stanczak är föreningens tränare och grundare av Wild Capoeira Kids och håller alla klasser. I botten är hon utbildad molekylärbiolog, men har lämnat detta för att få jobba med det hon älskar: Capoeira och Akrobatik. Hennes professionalitet inom idrottsundervisning har hon förvärvat genom en rad specialutbildningar. Sara Stanczak är utbildad till personlig tränare och hälsocoach samt kvalificerad instruktör för core, spinning, gympa och vattengympa. Hon har även gått särskilda kurser för att kunna undervisa i avancerade gymnastikövningar inom akrobatik såsom Trampetskurser och Tumbling 1 och 2. 


 Sara Stanczak har själv tränat Capoeira sedan 2000. Hon har undervisat stora klasser och gett privatlektioner, varit verksam i skolor, gym, undervisat på idrottslyftet samt på olika evenemang runt om i Sverige och utomlands. Sara har spridit Capoeirans glädje ända in i flyktinglägret i Jenin i Palestina. Hon brinner för att väcka rörelseglädje till sina studenter och bjuds in som gästlärare till stora Capoeira-evenemang i Europa. För Sara är Capoeira inte bara en sport, utan en livsstil.