OM OSS 


Wild Capoeira Kids & Akrobatrix började som en av de äldsta Capoeira-gruppen för barn i Stockholm. Grande pequeno sou eu (stor men liten är jag) startades 2010 som ideell förening under namnet Wild Capoeira Kids av Sara Stanczak.


Som det portugiesiska namnet säger tränar medlemmar i alla åldrar, men föreningen är särskilt känd för sina inspirerande barn- och familjeklasser.

Med växande intresse bland medlemmarna för akrobatiska inslag byggdes Akrobatik-andelen i Capoeiran ut till separata klasser och utgör nuförtiden en viktig del av föreningens verksamhet. Även här tränar barn, vuxna och hela familjer tillsammans.


Föreningens aktiva verksamhet och trivsamma gemenskap, men framför allt tränaren Sara Stanczaks professionella idrottspedagogik sprider rörelseglädje bland rutinerade medlemmar och nybörjare och inspirerar även andra Capoeira-grupper i Stockholm.

OM SARA

Sara Stanczak är tränare och grundare av Wild Capoeira Kids

Sara Stanczak håller alla klasser i föreningen Wild Capoeira Kids & Akrobatrix.


I botten är hon utbildad molekylärbiolog, men har lämnat detta för att få jobba med det hon älskar: Capoeira och Akrobatik. Hennes professionalitet inom idrottsundervisning har hon förvärvat genom en rad specialutbildningar.


Sara Stanczak har gått utbildningen som personlig tränare och hälsocoach samt kvalificerad instruktör för core, spinning, gympa och vattengympa. Hon har gått särskilda kurser för att kunna undervisa avancerade gymnastikövningar inom Akrobatiken som trampet kurser samt tumbling 1 och 2. 


Sara Stanczak har själv tränat Capoeira sedan 2000. Hon har undervisat stora klasser och privatlektioner, varit verksam i skolor, olika gym, undervisat på idrottslyftet samt på olika evenemang runt om i Sverige och utomlands.

Spridit capoerians glädje ända in i flyktinglägret i Jenin, Palestina. Hon brinner för att väcka rörelseglädje till sina studenter och bjuds in som gästlärare till stora Capoeira-evenemang i Europa. För Sara är Capoeira inte bara en sport, men en livsstil.


Varje år åker hon till brasilien för att träna men även jobba som volontär där hon räddar hundar och katter från gatorna i Brasilien. Det har varit en dröm sedan barnsben som äntelligen gått i uppfyllelse. Även vissa i föreningen gjorde en capoeria resa med Sara till Brasilien för några år sedan. 


För mer information se Sara Stanczaks CV. LÄNK TILL CV som pdf