AKROBATRIX


Akrobatik är ett viktigt inslag i capoeira men är även ett bra alternativ till den klassiska gymnastiken. I Akrobatrix är glädje och viljan att lära sig det viktigaste. Vi tränar teknik och styrka precis som i klassisk gymnastik men här får ditt barn möjligheten att testa sig fram utifrån sina egna förutsättningar. Vi har inga uttagningar eller tävlingar och alla är lika mycket värda.

NIVÅER

.

  • Grund: övar grunder som hjulningar, handståenden osv. Här kan både de som gått ett tag samt nybörjare gå. Ibland går man i grund några terminer. 


  • Forts.1: För att börja i forts 1 krävs att eleven kan grunderna som kullerbyttor, hjulningar, stå på händer, och rondater. 


  • Forts 2. för att börja i forts 2 krävs att eleven kan grunderna samt handvolter. 


Hör av dig till info@capoeiraangola.se om du är osäker hur du ska avväga ditt barns ålder och träningserfarenhet mot varandra. Det kan till exempel vara lämpligt att sätta en nybörjare i en yngre åldersgrupp i början av terminen och sedan byta till den åldersanpassade, mer avancerade gruppen.


Vår tränare Sara Stanczak är mycket erfaren i sådana situationer och kommer att kunna rekommendera en lösning om hon får lite bakgrundsinformation i mejlet.


KLASSER VI ERBJUDER

WILD KIDS AKROBATRIX

(4-6 år)


En vuxen behövs på plats för att hjälpa sitt barn under hela klassen. 


Ett roligt sätt för dom minsta barnen att lära sig akrobatik. Allt i från akrobatiska hinderbanor till lite mera repetativa övningar för att bygga upp en bra grund. Vi jobbar med alla grundstenar

hoppa, krypa, stödja, balancera och klättra


Föräldrar brukar vara med under passet.


HINDERBANA

MINI KIDS & WILD KIDS

(2-6 ÅR)


Vuxen är med hela klassen och hjälper sitt barn. 


Här kan de allra minsta lära sig grunderna i akrobatik och förbättre sin motorik med väldigt spännande och utamandade hinderbanor


Vi jobbar med grundstenarna krypa, hänga, hoppa, rulla och balansaera.


Alla barn har föräldrar på plats under klassen. 

se en film hur roligt det kan vara här!

SUPER KIDS AKROBATRIX

(7 år uppåt)Vuxna hjälper till att plocka fram/bort redskap samt ibland hjälper på stationer


Här kan alla barn över 7 år få lära sig allt från att stå på händer till att slå volter. Det ska vara roligt att lära även när det är mera hårdträning vilket oftast uppskattas då man även får lära sig varför vi gör vissa förövningar och hur olika krafter och riktningar påverkar rörelserna. Här får barnen även lära sig varför dom gör vissa saker; samtidigt som vi har roligt. 
JUMPYARD

SUPER KIDS

FRÅN 7 TILL VUXNA


 

För alla som tränar med oss erbjuder vi även jumpyard klasser på jumpyard. Klasserna finns i två nivåer (se nedan) Varanna torsdag är vi på jumpyard/gymnastiksalen,


För att vara med måste man träna  minst två gånger i veckan. (tex måndagar och torsdagar)


Nivå 1 för dom  som kan grunderna att hjula och stå på händer


Nivå 2 för er som redan kan handvolt och rondat flickis.  

FAMILJEAKROBATRIX

(Rolig träning för hela familjen från 7 år)Familjeklasserna är ett utmärkt tillfälle för föräldrar och barn att träna tillsammans. Testa dina gränser och utmana dig själv samtidigt som du umgås med ditt barn i en rolig och kreativ miljö!


Här anpassar vi lite mera efter gruppen och delar ibland in i olika grupper under träningen.


Barn under 7 år får vara med men då måste en vuxen vara mera aktiv med sitt barn under klassen. 


PRIVATKLASSER

(erbjuds till våra medlemmar med våran tränare Sara)


Ibland vill man ha lite extra hjälp och stöd till sitt barn. Då finns det möjlighet att få hjälp av Sara med en privatklass. 


Man vara antingen i salen eller på jumpyard om det behövs. 


Går att boka i grupp eller enskild.