AKROBATRIX


Akrobatik är ett viktigt inslag i capoeira men är även ett bra alternativ till den klassiska gymnastiken. I Akrobatrix är glädje och viljan att lära sig det viktigaste. Vi tränar teknik och styrka precis som i klassisk gymnastik men här får ditt barn möjligheten att testa sig fram utifrån sina egna förutsättningar. Vi har inga uttagningar eller tävlingar och alla är lika mycket värda.

WILD KIDS AKROBATRIX

(4-6 år)Ett roligt sätt för dom minsta barnen att lära sig akrobatik. Allt i från akrobatiska hinderbanor till lite mera repetativa övningar för att bygga upp en bra grund. Vi jobbar med alla grundstenar

hoppa, krypa, stödja, balancera och klättra


Föräldrar brukar vara med under passet.

SUPER KIDS AKROBATRIX

(7 år uppåt)Här kan alla barn över 7 år få lära sig allt från att stå på händer till att slå volter. Det ska vara roligt att lära även när det är mera hårdträning vilket oftast uppskattas då man även får lära sig varför vi gör vissa förövningar och hur olika krafter och riktningar påverkar rörelserna. Här får barnen även lära sig varför dom gör vissa saker; samtidigt som vi har roligt. FAMILJEAKROBATRIX

( 7 år uppåt eller i vuxet sällskap som hjälper under klassen)Familjeklasserna är ett utmärkt tillfälle för föräldrar och barn att träna tillsammans. Testa dina gränser och utmana dig själv samtidigt som du umgås med ditt barn i en rolig och kreativ miljö!


Här anpassar vi lite mera efter gruppen och delar ibland in i olika grupper under träningen.


HINDERBANA

MINI KIDS & WILD KIDS

(2-6 ÅR)Här kan de allra minsta lära sig grunderna i akrobatik och förbättre sin motorik med väldigt spännande och utamandade hinderbanor


Vi jobbar med grundstenarna krypa, hänga, hoppa, rulla och balansaera.


Alla barn har föräldrar på plats under klassen. 

se en film hur roligt det kan vara här!

.

  • Grund: Nybörjare 


  • Forts.1: Eleven kan grunderna som kullerbyttor, hjulningar, stå på händer, och rondater 


  • Forts 2. kan grunderna samthandsåtende nedrullning samt handvolter. Denna grupp tränar även varanna vecka ute på jumpyard. 


Hör av dig till info@capoeiraangola.se om du är osäker hur du ska avväga ditt barns ålder och träningserfarenhet mot varandra. Det kan till exempel vara lämpligt att sätta en nybörjare i en yngre åldersgrupp i början av terminen och sedan byta till den åldersanpassade, mer avancerade gruppen.


Vår tränare Sara Stanczak är mycket erfaren i sådana situationer och kommer att kunna rekommendera en lösning om hon får lite bakgrundsinformation i mejlet.


NIVÅER